I mitten av november slog Blackstone Steakhouse upp portarna på Landsvägen. Restaurangkedjan fokuserar på kvalitetskött och att middagen ska vara en upplevelse. Det är den i allra högsta grad, då du som gäst själv steker köttet på bordet.
Efter en renovering på tio veckor kunde Blackstone Steakhouse öppna restaurangen för gäster innan jul, vilket var målsättningen. Blackstone är en del av kedja som grundades i Dalarna och där konceptet inte bara är en måltid, utan också en upplevelse. Här steker du nämligen ditt kött själv på 400 grader varma lavastenar, som ställs fram på bordet.
– För mig som arbetat 20 år som kock skapar det såklart andra förutsättningar vid tillredandet av maten, säger Brian Toom, köksmästare. Jag ser till att köttet som kommer ut är i toppskick, redo att tillagas, och sedan lägger jag fokus på tillbehören och upplägget för att skapa en hundraprocentig matupplevelse.
En restaurang med något för alla
Kvalitet till överkomliga priser är en devis som Blackstone går efter. Köttet levereras endast från noggrant utvalda svenska gårdar. Och de har fått en bra start. Många sundbybergare har besökt restaurangen och även arbetsplatser har haft företagsmiddagar här. Matsalen går att avgränsa med draperier för att större sällskap ska få mer avskildhet.
På tal om avskilt finns det en dold pärla i restaurangen för de yngre gästerna, om det blir för trist att sitta kvar vid bordet efter maten. I en vrå i restaurangen har man nämligen ordnat ett barnrum, komplett med kuddberg, filmvisning och ritbord. Utrymmet har tillskapats av personalen själva.
– Tidigare var det en stor vedeldad pizzaugn här, berättar Niklas Frisk, en av delägarna. Ugnen var helt enorm och vägde 1,5 ton. Medan vi stod här och knackade ner den insåg vi att utrymmet var nästan som en koja, och då fick vi idén att göra en hörna för de yngre!
Mer än en måltid
Restaurangen är snyggt och stilsäkert inredd med både lounge- och bardel utöver matsalen. Eftersom detta är en så kallad franchise, behöver restaurangägarna följa vissa riktlinjer gällande lokalens utseende och vilken meny man serverar.
Några undantag finns såklart. Bardisken ska enligt temat egentligen vara i koppar. Men den var fullt funktionsduglig och snygg som den var, så den såg man till att behålla eftersom det varken var försvarbart ekonomiskt eller miljömässigt att riva den. Annars är det bara positivt att vara franchisetagare, om du frågar Niklas Frisk.
– Jag har inte jobbat i branschen tidigare, så att allt är klart från inredning till leverantörer gör det lättare att både våga satsa och att komma i gång, säger han. Jag älskar konceptet då det innebär en större upplevelse än bara en måltid. Vi vill att folk ska vilja sitta och njuta länge.
Förhoppningsvis finns också möjlighet att njuta i solen på Blackstone, då Niklas och Brian med kollegor planerar att anlägga en trall för uteservering. Läget gör att Blackstone har solhylla från förmiddag till kväll och det är många potentiella gäster som traskar förbi restaurangen på Landsvägen.
|