På Esplanaden i centrala Sundbyberg ligger Café Boulevard. Kaféet har funnits i över 60 år och är numer ett familjeföretag som drivs med stor framåtanda. Vi har tagit pulsen på vår lokalhyresgäst, som är en av Sundbybergs verkligt klassiska pärlor.
Café Boulevard på Esplanaden i Sundbyberg har funnits sedan 1941. Genom åren har kaféet haft olika ägare. Men sedan 2005 är det bröderna Isho och Danial Hanna som styr skutan, och det med besked. Från att ha varit ett vanligt kvartersfik har Café Boulevard nu öppnat upp filialer i både Barkarby och Kungsängen. Där är det Ishos och Danials respektive fruar som driver verksamheterna. Men den största delen av försäljningen är catering till företag.
-Det poppar upp kaféer överallt nu för tiden, berättar Daniel Hanna. För att hänga med och kunna erbjuda något extra har vi sakta men säkert byggt upp en bra bas med företagskunder. Vi försöker hålla nere våra priser, är flexibla och har inga problem att slänga ihop ett par smörgåstårtor med kort varsel. Därför tror jag många känner att de kan räkna med oss, berättar Daniel Hanna.
Goda relationer ger trogna stammisar
Även om Café Boulevard har en hel del företagskunder är det fortfarande många besökare som kommer till kafélokalen. Den renoverades strax innan pandemin och fräschades upp med bland annat lite ny färg på väggarna och annan bordsplacering. Just det sistnämnda gjorde att kaféet lyckades behålla en del besök under pandemin. Borden och stolarna placerades nämligen med ett bredare avstånd efter renoveringen. Men stammisarna hade nog dykt upp ändå tror Danial.
-Det här är ett verkligt stammiskafé. Är du en av dem som är här innan klockan 10 på dagarna så vet jag med största sannolikhet både vad du heter och vad du jobbar med. Bra relationer skapas när intresse finns, så enkelt är det.
Allt görs från grunden
Personalstyrkan består bland annat av tre bagare, två kallskänkor och en chaufför. Något förvånande för den som sitter i kaféet eftersom det vid en första anblick inte är så stort. Men under kaféten våning ner döljer sig den verkliga verkstan.
Nedanför en snirklande spiraltrappa finns deras tvåhundra kvadratmeterbageri bageri där allt görs från grundenfrån - från vaniljdrömmar till till fröknäcke görs från grunden. Detta menar Danial är ett sätt att kunna garantera kvalitén på varorna, samtidigt som priset kan hållas på en rimlig nivå. Dessutom har man satt en stor tilltro till de anställda, bagarna har genom åren lärt upp sina ersättare och man har tagit in många praktikanter där vissa några också blivit fast anställda.
-Vi märker när du vill jobba, att du tycker det är roligt och du visar framfötterna. Då ska det också belönas. När du trivs på jobbet och är mån om att göra ett bra arbete så märks det tydligt utåt i verksamheten. Det är något både vi och våra kunder sätter stort värde på.
|